logo logo
Rezervacija vozila Zašto Rent a Car Servis? Vozila Dodatna oprema Kontakt Info
Posljednja izmjena/nadopuna: 01.05.2023.

Uvjeti za najam i opće informacijeSigurnosni depozit (predautorizacija kreditne kartice): iznos se određuje posebno za svaki najam

Kreditna kartica
Najmoprimac sa sobom treba imati važeću kreditnu karticu (American Express, Mastercard, Visa) koja glasi na njegovo ime. Kreditna kartica je potrebna zbog naplate naknadnih troškova, kao što su produženje najma, manjak goriva na kraju najma, štete koje nisu pokrivene osiguranjem, prometni prekršaji, parkirne kazne i dr.

Starost vozača
Vozač mora imati najmanje 19 godina i najmanje 1 godinu vozačkog iskustva.

Osobni dokumenti
Od osobnih dokumenata potrebna je važeća vozačka dozvola (domaća ili međunarodna) i osobna iskaznica ili putovnica.

Ugovor o najmu
Prije preuzimanja vozila potpisuje se Ugovor o najmu.

Svrha najma
U iznimnim slučajevima zadržavamo diskreciono pravo da se, u slučaju sumnje u korištenje vozila za radnje koje nisu u skladu sa zakonom, ne odobri najam vozila.

Trajanje najma
Najam može trajati i kraće od 24 sata, ali se minimalno naplaćuje 1 dan (24 sata). Dozvoljeno kašnjenje je 1 sat, nakon toga se obračunava dodatni dan.

Plaćanje
Za rezervaciju vozila potrebno je uplatiti rezervacijski depozit. Uplata rezervacijskog depozita moguća je kreditnom karticom (American Express, Mastercard, VISA). Upute za uplatu šalju se e-mailom. Ostatak se plaća prilikom preuzimanja vozila, kreditnom karticom, debitnom karticom ili gotovinom. Ako je ukupni iznos najma manji od rezervacijskog depozita, za rezervaciju vozila plaća se puni iznos najma.

Osiguranje
Svaku novonastalu štetu potrebno je odmah prijaviti POLICIJI. Ukoliko tarifa uključuje učešće u šteti, u slučaju štete najmoprimac plaća popravak u minimalnom iznosu od 300,00 EUR, a najviše do iznosa učešća u šteti. Dodatak 'Puno pokriće' pokriva u cijelosti jednu štetu (jedan štetni događaj). Sva vozila su osigurana protiv odgovornosti za štetu nanesenu trećoj osobi. Štetu koju prouzroči naše vozilo, osiguravajuće društvo pokriva do iznosa određenog zakonom. Sve prethodno navedeno vrijedi ako je najmoprimac poštovao sve uvjete Ugovora o najmu.

Otkazivanje rezervacije
U slučaju otkazivanja rezervacije, rezervacijski depozit se ne vraća, ali se može iskoristiti za sljedeći najam.

Vraćanje vozila prije ugovorenog datuma
Ukoliko se vozilo vraća prije ugovorenog datuma, ugovor se obračunava sa datumom vraćanja + 100,00 EUR naknade za prijevremeno vraćanje. Novi ukupni iznos ne može biti veći od prethodno ugovorenog ukupnog iznosa.

Gorivo
Gorivo nije uključeno u cijenu. Vozilo se treba vratiti sa istom količinom goriva kao i na početku najma. Ako je na kraju najma manje goriva nego na početku, naplaćuje se razlika goriva koja nedostaje, pri čemu se usluga tankiranja ne naplaćuje.

Cjenik izvanrednih troškova
Kemijsko čišćenje unutrašnjosti vozila: 80,00 EUR
Izgubljeni ili ukradeni ključ vozila: 100,00 EUR - 160,00 EUR (ovisi o vrsti ključa)
Izgubljeni ili ukradeni dokumenti vozila: 200,00 EUR
Točeno krivo gorivo: 100,00 EUR - 400,00 EUR (ovisi o vozilu i gdje se nalazi)
Prefakturiranje kazni nastalih u Hrvatskoj (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 20,00 EUR + iznos kazne + PDV
Prefakturiranje kazni nastalih van Hrvatske (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 35,00 EUR + iznos kazne + PDV
Troškovi koji nisu navedeni u ovom cjeniku naplaćuju se po dogovoru i/ili ovisno o vrsti troška.