logo
Kako radimo Dodatna oprema Vozila Kontakt Info

UVJETI ZA NAJAM


STAROST VOZAČA

Vozač mora imati najmanje 21 godinu sa minimalnim vozačkim iskustvom od 2 godine.

OSOBNA DOKUMENTACIJA

Treba imati valjanu vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu ili putovnicu.

GARANCIJA PLAĆANJA

Kao depozit je obvezna predautorizacija kreditne kartice (Amex, Diners, Mastercard, Visa). Predautoriza se iznos koji ovisi o trajanju najma, grupi vozila, uzetim osiguranjima, državama u koje se putuje i dr.

UGOVOR O NAJMU

Po završetku procedure potpisuje se Ugovor o najmu vozila.

SVRHA NAJMA

U iznimnim slučajevima zadržavamo diskreciono pravo da se, u slučaju sumnje u korištenje vozila za radnje koje nisu u skladu sa zakonom, ne odobri najam vozila.OPĆE INFORMACIJE


TRAJANJE NAJMA

Najam može trajati i kraće od 24 sata, ali se minimalno naplaćuje 1 dan (24 sata). Dozvoljeno kašnjenje je 1 sat, nakon toga se obračunava dodatni dan.

PLAĆANJE

Plaćanje se vrši na kraju najma. Platiti je moguće u gotovini, kreditnim karticama (Amex, Visa, MasterCard, Diners), bankovnim karticama (Maestro, Visa electron) i virmanom. Za virmansko plaćanje odgoda je 10 dana.

OSIGURANJE

Svaku novonastalu štetu potrebno je prijaviti POLICIJI, u protivnom osiguranje ne vrijedi. Niti jedno osiguranje ne pokriva štetu na kotačima (gume, felge, naplatci), donjem postoju i unutrašnjosti vozila. Doplatak za puno osiguranje nije obvezan. Bez punog osiguranja, u slučaju štete najmoprimac plaća popravak u minimalnom iznosu od 875,00 HRK do maksimalno 23.000,00 HRK, zavisno od štete i grupe vozila. Sva vozila su osigurana protiv odgovornosti za štetu nanesenu trećoj osobi. Štetu koju prouzroči naše vozilo, osiguravajuće društvo pokriva do iznosa određenog zakonom, pod uvjetom da je najmoprimac poštovao opće uvjete Ugovora o najmu.

OTKAZIVANJE REZERVACIJE

Otkazivanje rezervacije je besplatno ukoliko se otkaže najkasnije 24 sata prije najma. Otkazivanje rezervacije unutar 24 sata od početka najma ili u slučaju nepojavljivanja naplaćuje se 50% od očekivanog iznosa otkazane rezervacije, do najviše 750,00 HRK.

GORIVO

Gorivo nije uključeno u cijenu. Vozilo se treba vratiti sa istom količinom goriva kao i na početku najma. Ako je na kraju najma manje goriva nego na početku, naplaćuje se razlika goriva koja nedostaje, pri čemu se usluga tankiranja ne naplaćuje.

MOGUĆE NADOPLATE

Izgubljeni ključ vozila: 450,00 HRK - 1.700,00 HRK (ovisi o vrsti ključa)
Izgubljeni dokumenti vozila: 1.800,00 HRK
Točeno krivo gorivo: od 1.800,00 HRK na više, ovisi o tome koje je vozilo, gdje se nalazi i dr.
Prefakturiranje kazni nastalih u Hrvatskoj (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 100,00 HRK + kazna + PDV
Prefakturiranje kazni nastalih van Hrvatske (kazna za prebrzu vožnju, parkirna kazna i sl.): 200,00 HRK + kazna + PDVPITANJA I ODGOVORI


Nikada prije nisam unajmljivao vozilo. Što trebam znati? Koje informacije i savjete mi možete dati?

Uvjete za najam i Opće informacije možete pročitati OVDJE, a za cijene i rezervaciju molimo koristite naš ONLINE rezervacijski sustav. Ono što je bitno je da se prema vozilu odnosite u maniri brižnog vlasnika. Takve klijente, a pogotovo one koji češće koriste naše usluge nagrađujemo dodatnim popustima i “upgrade-ima”.

Što je to “upgrade”?

“Upgrade” je kada umjesto rezervirane grupe vozila, dobijete veću grupu, vozilo veće klase, ali po cijeni rezervirane grupe. Npr. rezervirate grupu MCMR (VW Up, Renault Twingo i slično), a dobijete grupu CCMR (VW Golf ili slično). To se događa kada zbog većeg broja rezervacija, u trenutku kada vi preuzimate vozilo, na raspolaganju nemamo grupu vozila koju ste rezervirali. Vaša rezervacija je za nas obvezujuća, stoga se u najam daje veća grupa, ali po cijeni rezervirane.

Kako se računa 1 dan najma?

Početak najma je vrijeme kada se vozilo preuzme. U to isto vrijeme sutra je prvi dan. Prekosutra u to vrijeme je drugi dan i tako dalje.

Što je uključeno u cijenu?

Ono što je uključeno uvijek piše. Stavke su: najam vozila, broj uključenih kilometara, osiguranja, zeleni karton za prelazak granice, dodatni vozač, dodatna oprema (wifi uređaj, dječja sjedalica), PDV i dr. Gorivo nije uključeno. Pravilo je da na početku najma tank bude pun goriva i da se tako i vrati. Iznimno, ako tank nije pun, onda se treba vratiti otprilike isto onoliko koliko je i bilo goriva kod preuzimanja vozila.

Što znače kratice za osiguranja (CDW, TP, PAI, Super CDW)?

CDW (Collision Damage Waiver) - kasko osiguranje sa frašizom, učešćem u šteti
TP (Theft Protection) - osiguranje protiv krađe
PAI (Personal Accident Insurance) - osiguranje za sve putnike u vozilu
Super CDW (Super Collision Damage Waiver) - puno kasko osiguranje bez franšize, učešća u šteti

Što ako dođe do kvara na vozilu ili mi se probuši guma?

U slučaju kvara bilo kakve vrste, obavezno nam se javite na naš telefon za podršku. Problem ćemo pokušati riješiti u što kraćem roku, ovisno koje rješenje je brže i jednostavnije. Ponekad se kvar može riješiti na licu mjesta pozivanjem “Pomoći na cesti” ili najbližeg mehaničara, u suprotnom se radi zamjena vozila. Gume nisu pokrivene osiguranjem. U slučaju probušene gume, sami bi je trebali zamijeniti i potom se javiti najbližem vulkanizeru. Možete pozvati i "Pomoć na cesti" i kad se radi o zamjeni gume, Vi plaćate taj trošak. Naravno, slobodno nam se javite, te ćemo Vam barem preko telefona savjetima pokušati pomoći.

Platio bih najam u gotovini. Zašto trebate i kreditnu karticu?

Kreditna kartica služi kao garancija za naplatu neplaniranih troškova kao što su: produljenje najma, ako se vozilo vrati sa manje goriva nego kod preuzimanja, za prekršaje u vožnji, za štetu koja nije prijavljena policiji i dr. Plaćanje se vrši kod povratka vozila, a prije najma se kreditna kartica predautorizira na iznos u visina najma + iznos franšize (učešće u šteti), ukoliko se ne uzme Super CDW.

Koliko se smije kasniti sa povratkom vozila?

Maksimalno kašnjenje koje se ne naplaćuje je 1 sat. Nakon tog perioda se zaračunava dodatni dan.

Smije li vozilo koristiti u BiH, Srbiji ili Crnoj Gori?

Smije, potrebno je nadoplatiti iznos za zeleni karton. Isti ovisi o broju dana najma.

Imao sam nezgodu sa vozilom. Što trebam učiniti?

Obavezno pozovite policiju i kontaktirajte nas na naš telefon za podršku. Ukoliko vozilo nije u voznom stanju, odmah započinjemo sa procedurom zamjene vozila. Trajanje zamjene ovisi o tome gdje se nalazite i uvijek radimo tako da zamjensko vozilo dobijete u najkraćem mogućem roku.

Imao sam nezgodu. Uzeo sam opciju Puno osiguranje. Trebam li svejedno zvati policiju?

Trebate. Svako novo oštećenje, bez obzira tko je kriv i gdje se dogodilo se treba odmah prijaviti policiji, u protivnom osiguranje ne vrijedi.

Na parkingu sam primjetio sitno oštećenje na vozilu. Trebam li zvati policiju?

Pravilo je da se svako oštećenje treba prijaviti policiji. Može se učiniti iznimka ukoliko je oštećenje sitno i jedva primjetno. U tom slučaju nas trebate kontaktirati i usmeno ćete se dogovoriti s našim referentom za daljnje postupanje.

Trebam hitno na put. Može li se unajmiti vozilo bez prethodne rezervacije?

Može. Nema vremenskog ograničenja koliko unaprijed treba rezervirati vozilo. Pošaljite ONLINE upit ili nas nazovite na +385 91 6293463.

Naplaćuje li se u Hrvatskoj parkiranje vozila?

Parkiranje vozila u Hrvatskoj se naplaćuje. Obveza plaćanja je istaknuta na svakom parkingu. U centru grada je skuplje i postoji vremensko ograničenje. Ukoliko planirate ostati duže u centru grada, najbolje je parkirati u garaži, jer tamo nema vremenskog ograničenja. Plaća se po satu, a negdje su i dnevne cijene. Platiti se može mobitelom slanjem SMS poruke ili kupovinom karte na automatu koji se nalazi na parkingu. U prosjeku se cijene kreću od 5-10 kn/satu. Na određenim posebnim lokacijama kao što su zračne luke i sl. cijene su skuplje.

Smije li netko drugi osim mene koristiti vozilo?

Vozilo smije koristiti samo ona osoba koja je unajmila vozilo (najmoprimac), kao i osoba koja je u ugovoru o najmu vozila navedena kao dodatni vozač. Iznimno, dok je najmoprimac u vozilu, voziti smije i treća osoba, s napomenom, da je za sve eventualne prometne prekršaje, parkirne kazne i slično odgovoran najmoprimac.